Mindful opvoeden

Het wordt vaak gezegd dat ouderschap de moeilijkste job is die er bestaat. Dit is geen onderschatting, kinderen opvoeden is een van de moeilijkste taken die we het hoofd dienen te bieden.

Ouders ervaren vaak veel stress in het opvoeden van hun kinderen. We hollen van de school naar de crèche naar de opvang en de muziekschool of tekenles. En we kampen dan nog eens met schuldgevoelens dat we het niet goed genoeg doen. Alles om onze kinderen het beste te bieden.

Maar we lopen onze eigen grenzen voorbij.  En dit is ten koste van je eigen welbevinden en energie en wat uiteindelijk ook je kinderen zal beïnvloeden. Dus tijd om voor jezelf te zorgen, zowel jijzelf als je kinderen hebben hier baat bij! In de mindfulness cursus voor ouders leer je je eigen grenzen voelen, ervaren dat je goed genoeg bent en dat je helemaal niet alleen staat in deze dagelijkse strijd. Je leert praktische tools om de dagelijkse stress te overleven en (terug) in verbinding staan met je kind(eren).

 

Dit Mindfulness programma voor ouders is wetenschappelijk onderbouwd. Onderzoek toonde positieve effecten aan in de eigen stressregulatie van de ouders, de ervaren stress in de opvoeding, meer positieve opvoedingsvaardigheden, meer co-parenting, mindfulness vaardigheden, minder overreactiviteit en impulsiviteit in opvoeding. En bovendien steeg het welbevinden niet alleen van de ouder maar ook van het kind!

 

“You can’t stop the waves,

but you can learn to surf!”

– Jon Kabat-Zinn

Wil je ook leren surfen op de golven van jouw gezin?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: