Kinderen

Je bent niet alleen! Ook anderen hebben het net als jou soms moeilijk!

Soms gaat het er hevig aan toe! Je voelt je boos, verdrietig of bang. Alsof er een vulkaan ontploft of je in een diepe zee verdrinkt. Je komt in ruzie terecht of kan je moeilijk focussen op de les. Je ligt te piekeren en kan niet slapen.

Heeft jouw kind ook zo veel stress?

Kom naar één van onze talrijke leuke momenten en kom samen met anderen proeven hoe mindfulness jou kan helpen! Op de introductieles maken we al spelend kennis met mindfulness, samen met mama of papa! Je leert dat je niet alleen bent!

Mindful opgroeien

Kinderen staan vaak onder veel stress. Ze moeten het goed doen op school, populair en geliefd zijn en vooral in iets uitblinken. Deze spanning kan zich uiten in rusteloosheid, slapeloosheid, lichamelijke klachten, emotionele uitbarstingen, verdriet, gebrekkige concentratie of gedragsproblemen. Veel kinderen leven met negatieve gedachten over zichzelf.

Kinderen voelen zich vaak niet goed genoeg. Ze voelen zich boos, verdrietig of ervaren faalangst. Ze voelen zich overweldigd door hun gedachten en gevoelens en leren niet hoe ze ermee kunnen omgaan. Ze zijn erg gevoelig en het kleinste is de druppel die de emmer doet overlopen. Ze hebben er vaak geen woorden voor en de kans is groot dat dit zich uit in conflict, onrust, nachtmerries of piekeren. Ze voelen zich te kort schieten of anders en ontwikkelen een laag zelfbeeld.

Mindfulness kan hen leren de balans te vinden in de storm van gedachten en emoties, en zich beter in hun vel te voelen. Het is mijn passie om kinderen terug in hun krachten te zetten, daar ga ik voor!

Loopt het even moeilijk? Merk je dat je nood hebt aan een ademruimte?

Zullen we al eens samen oefenen? Doe je mee?

Steek je ene hand in de lucht en spreid je vingers. Met de wijsvinger van je andere hand ga je op en neer over de vingers van je andere hand, net als een wandelaar over de bergen. Je ademt in en je klimt de berg omhoog van je duim op het ritme van je adem. Je ademt uit en je daalt je duim af. Misschien is er op de top of in het dal van de berg even een rustpauze. Je ademt in en gaat je
wijsvinger op. Je ademt uit en je daalt af. Zo ga je al je vingers op en af, op het ritme van je adem. In en uit. Je kan het nog speelser maken door bij de uitademing geluid te maken als een paard,
voor een volledige ontlading van stress.
Aaah, even een rustpauze

//”>

Hoe gaat het in z’n werk?

Introductieles

Kom vrijblijvend proeven!

Speels, samen!

Groepjes van 3-5 ouder-kind koppels.

Samen met mama of papa.

De live sessies staan on hold. Vanaf september starten de nieuwe introductielessen.

Cursus

8-10 weken cursus

1u30, 1 keer per week

6-9 jaar, 9-12 jaar*

Groepjes van 3-5 ouder-kind koppels, samen met mama of papa

Maar ook voor ouders is er een cursus!

De live sessies staan on hold. In tijden van Corona nu wel beschikbaar via video. In september starten de cursussen opnieuw.

Kampen

1, 2 of meerdaagse kampen

Met en zonder slapen.

Heel speels, creatief aan de slag gaan met thema’s als faalangst, pesten, conflict, piekeren,…

Ouders blijven thuis

Alle kampen staan tijdens Corona on hold. Tijdens de zomervakantie gaan 2 kampen door met beperkte plaatsen.

*Valt je kind op of onder de leeftijdsgrens? Contacteer me! De leeftijdsgrenzen zijn indicatief. Naargelang de aanmeldingen worden de groepjes samengesteld, zodat jouw kind zich goed voelt in de groep!

Kinderen getuigen

Heleen (10 jaar): “Grommy zegt vaak dat ik iets niet kan of zorgt ervoor dat ik ruzie krijg met mijn broer. Maar ik moet Grommy niet geloven en kan naar Hartenlief luisteren!”

Heeft jouw kind het met iets specifiek moeilijk?

Soms wensen kinderen en ouders persoonlijke begeleiding, op maat van hun zorgen en noden. In individuele therapie gaan we samen op zoek naar jouw krachten en valkuilen. Creatief, mildful, samen. Met respect voor jouw eigenheid. Jij bent expert van jouw gezin. Met de nadruk op zelfzorg, verbinding en mildheid.

We beginnen met een intake met ouders en kind en stellen een gezinsplan op.

Het is ook mogelijk om een individueel traject mindfulness ouder-kind te volgen, helemaal op maat.

%d bloggers liken dit: